• Ben Vermeulen

  • Gitaarles in Lelystad

  • Ben Vermeulen

  • Gitaarles in Lelystad

Copyright 2024 - Custom text here

Biografie

Geboren en opgegroeid in Amsterdam. Vanaf zijn vroegste herinnering gefascineerd door muziek.

 

Studeerde piano en gitaar.

 

Begon zijn eerste bandje in Amsterdam Zuid en werd tijdens een repetitie attent gemaakt op een auditie in een naastgelegen ruimte. Speelde daar voor en werd direct aangenomen als lid van "Los Honda", begeleidingsgroep van Henry Stephen, een zeer bekende zanger uit Venezuela. Toerde daarmee gedurende een jaar door Spanje en deze groep werd daar door diverse no. 1 noteringen zo populair dat zij zo ongeveer de eerste popgroep was die

een Stadionconcert moest geven (Voetbalstadion Valencia. 27.000 mensen) om aan de vraag te voldoen.

Terug in Nederland werd hij gevraagd bij een groep die, in het spoor van de Beatles het Duitse Clubcircuit wenste af te werken. Na deze ook weer zeer turbulente tijd (de opkomst van de popmuziek werd in Duitsland zeer heftig beleefd) keerde hij terug naar Nederland en werkte met de groep “Album” gedurende enkele jaren zo ongeveer alle clubs in Nederland af.

Hij sloot zich aan bij de "Maggie MacNeal group" en stond daarmee regelmatig in de top veertig. Hun album “Maggie MacNeal” stond in diverse landen hoog genoteerd en de grootste hitsingle “When your gone” bereikte in Nederland de 3e plaats en stond zes weken nr. 1 in Brazilië. Diverse tournee‘s volgden, onder andere in de toenmalige DDR. In 1980 werd met het nummer “Amsterdam” deelgenomen aan het Eurovisie songfestival en een 5e plaats bereikt.

                                                                                                                                                                           

 

 

Hierna volgde een periode van bezinning en het schrijven van liedjes tot er een uitnodiging kwam om te spelen in de "Bennie Neijman theatershow".

 

 

 

Na 2 jaar volgde een overstap naar de “100 jaar Carre revue” van André van Duin. Na 2 jaar orkestbak wist hij dat hij terug wilde naar de vrijheid van een popgroep en vond dit bij het Volendamse “Canyon.”

 

Tussen alle bedrijven door deed hij sessiewerk, produkties, radio en t.v. commercials en altijd was daar zijn grootste passie: het schrijven van liedjes.

 


De resultaten daarvan zijn te horen op deze CD’s:

 

De CD “Altijd meer” is Nederlandstalig en verwijst naar zijn jeugd en de veranderde wereld sindsdien.

 

De tweede CD “Sail around the world” is Engelstalig en staat in het teken van de “Wanderlust” die velen van ons altijd voelen.

 

Vanuit dit gevoel is ook het bouwen van zijn boot ontstaan.

 

De derde CD “If not for you” belicht onze gevoelens van “love and loss” zoals wij die allemaal kennen, (of onvermijdelijk zullen leren kennen.)

De vierde CD is genaamd “Passion”. Dit behoeft geen verdere uitleg.

f t g m

Copyright © 2016 Ben Vermeulen